fbpx

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί, ποια είναι η σωστή σειρά , που πρέπει να ακολουθήσετε , για ένα τέλειο μακιγιάζ;

Τι να βάψω πρώτα; Τα χείλη, τα μάτια ή τα μάγουλά;

Να βάλω πρώτα μάσκαρα ή eyeliner; Και αν μουτζουρωθώ;

Πώς να εφαρμόσω το ρουζ;

Πρέπει να φοράω πάντα κρέμα κάτω από το foundation;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία σειρά, αλλά κάποιοι βασικοί κανόνες, που πρέπει να ακολουθήσετε για να εφαρμόσετε σωστά όλα τα προϊόντα και να πετύχετε ένα υπέροχο μακιγιάζ.

 

 

Ας δούμε λοιπόν ένα ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Ξεκινώντας , θα πρέπει να περιποιηθείτε και να προετοιμάσετε την επιδερμίδας για να υποδεχτεί το μακιγιάζ σας.

Ενυδατική ή primer: Σε καθαρό δέρμα εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα ή ακόμα καλύτερα το primer (https://bit.ly/33lj1TQ ή  https://bit.ly/38YjQ6e ). Πάντα ένα από τα δύο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, τις ανάγκες του και την περίσταση για την οποία βάφεστε. Τα primer αποτελούν την καλύτερη λύση για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ. Εάν πρόκειται για πρωινό μακιγιάζ, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα είτε μόνη της σα βάση για το μακιγιάζ είτε μέσα στην ενυδατική ή στο primer.

 

 

 

 

Foundation: Επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση, σύμφωνα με τον τόνο του δέρματος σας προκειμένου να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα

( https://bit.ly/390SFYJ ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 αποχρώσεις, μία σκούρα για το καλοκαίρι και μία πιο ανοιχτή για το χειμώνα.. Εφαρμόστε πρώτα το foundation και μετά βάψτε τα μάτια σας. Όχι το αντίστροφο, γιατί αν πέσουν υπολείμματα σκιάς σε καθαρό δέρμα είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν.

Concealer: Είναι η «μαγική» κρέμα, που καλύπτει τις ατέλειες.  Συνήθως χρησιμοποιείται μετά το foundation, κυρίως κάτω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη στο βλέμμα, κάλυψη στους μαύρους κύκλους και να αναδείξει ένα ξεκούραστο πρόσωπο. Επιλέξτε απόχρωση που να ταιριάζει στο δέρμα σας, αλλά να είναι έναν με δύο τόνους ανοιχτότερη από το foundation που χρησιμοποιείτε (https://bit.ly/2Wfh2yZ ). Στην επιλογή του concealer, εκτός από την απόχρωση, προσέξτε και την πυκνότητά του, ώστε να είναι ρευστό, να απλώνεται εύκολα, αλλά και να μένει στο δέρμα.

Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, πριν την εφαρμογή του concealer , να έχετε προετοιμάσει το δέρμα κάτω από τα μάτια με μία κρέμα ματιών ή κάποιο προϊόν που να έχει την ίδια χρήση ( https://bit.ly/3aXnu1J )  . Μη βάζετε ποτέ concealer σε μάτια χωρίς κρέμα, γιατί το δέρμα αφυδατώνεται, γεμίζει λεπτές ρυτίδες που αν δεν τις προσέξετε μπορεί να μείνουν για πάντα. Ιδιαίτερα για τα κορίτσια στην εφηβεία, ποτέ concealer και πούδρα χωρίς κρέμα.

 

 

Μάτια ή χείλη: Επαγγελματικά συνήθως γίνονται πρώτα τα μάτια. Επιλέξτε όμως όποιο βήμα σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Μάτια: To πώς θα βάψετε τα μάτια σας εξαρτάται από το look που έχετε επιλέξει, την εποχή, τις τάσεις της μόδας, την ώρα που βάφεστε καθώς και την περίσταση. Στα μάτια συνήθως εφαρμόζετε πρώτα τη σκιά, μετά το μολύβι ή το eyeliner για να τονίσετε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα ( https://bit.ly/2UdRv6q ). Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα παραπάνω βήματα ανάλογα με την ώρα, π.χ. αν είναι πρωί μπορεί να βάλετε λιγότερο μολύβι και περισσότερη μάσκαρα.

Χείλη: Ενυδατώστε πολύ καλά τα χείλη σας , ώστε στο τέλος του μακιγιάζ τους να έχετε μία υγιή όψη, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα ( https://bit.ly/38ZmKHL ). Μην ξεχνάτε ποτέ το περίγραμμα των χειλιών, γιατί αποτελεί τα «όρια» εντός των οποίων θα βάψετε τα χείλη σας, αλλά και κυρίως γιατί σας βοηθάει να διορθώσετε ατέλειες των χειλιών σας, π.χ. να τα μεγαλώσετε ή να τα μικρύνετε. Επιλέξτε τις αποχρώσεις περιγράμματος χειλιών και κραγιόν ( https://bit.ly/2xBq9zA ), ίδιες, ώστε να δίνουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα και αποφύγετε τις αντιθέσεις. Μετά από το κραγιόν χρησιμοποιείστε ένα διάφανο lipgloss, για φυσικό αποτέλεσμα ή μία απόχρωση που θα τονίσει τα χείλη και θα τα κάνει πιο σαρκώδη.

 

 

 

 

Ρουζ: Πολλοί makeup artists βάζουν πρώτα την πούδρα. Όταν βάφεστε όμως μόνες στο σπίτι ίσως να είναι καλύτερο να φορέσετε πρώτα το ρουζ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που κάνετε κάποιο «λάθος», π.χ. σας βγήκε πιο έντονο, να μπορείτε να το διορθώσετε βάζοντας από πάνω λίγη ανοιχτή πούδρα. Το ρουζ

( https://bit.ly/2xAJKjp ) τοποθετείται πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το σβήνετε προς τα αυτιά και τους κροτάφους. Προσοχή στην ποσότητα, αλλά κι αν πάλι μπει λίγο παραπάνω, με λίγη ανοιχτή πούδρα διορθώνεται.

 

 

 

 

 

Πούδρα: Τελευταίο βήμα αποτελεί η πούδρα, την οποία καλά είναι να τη βάζετε με ένα πινέλο. Επιλέξτε την απόχρωση της αρεσκείας σας, πάντα σε εναρμόνιση με το χρώμα του δέρματός σας και ανάλογα με την όψη που θέλετε να πετύχετε. Μια διάφανη πούδρα θα τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας και θα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μια σκουρότερη πούδρα θα δώσει την ωραία όψη του ηλιοκαμένου. Η επιλογή είναι δική σας.

 

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

NewsLetter

Get updates and learn from the best

Δείτε Ακόμη...

Makeup tips Lookpretty.gr
Magazine

MakeUp Tips για ώριμες επιδερμίδες

Το να κάνετε το δέρμα σας να δείχνει εκπληκτικό σε οποιαδήποτε ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από την καθημερινή φροντίδα του, παρόλο που είναι σίγουρα σημαντικό.

Magazine

Πώς να φορέσετε σωστά το κραγιόν σας

Λίγα καλλυντικά προϊόντα κάνουν μια γυναίκα να αισθάνεται όμορφη και γοητευτική, όπως ένα τέλεια εφαρμοσμένο κραγιόν. Ο μεγάλος αριθμός αποχρώσεων που διατίθενται στην αγορά καλύπτει