fbpx

Βούτυρο καριτέ (Shea Butter). Ανακαλύψτε όλες τις καλλυντικές ιδιότητες αυτού του πολύτιμου συστατικού

 

Πόσες φορές έχετε ακούσει για αυτό το συστατικό; Πολλές! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αξιόλογες καλλυντικές ιδιότητες, και όλα αυτά τα χρόνια έχει βρει εφαρμογή σε πολλά σκευάσματα καλλυντικών περιποίησης  προσώπου και σώματος.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού και θα κατανοήσετε γιατί είναι τόσο ξεχωριστό.

Η προέλευση και οι ιδιότητες του

Το Shea butter λαμβάνεται με την επεξεργασία των σπόρων ενός αφρικανικού δέντρου που ονομάζεται Vitellaria paradoxa (ονομάζεται επίσης Butyrospermum parkii ). Αυτό το φυτό είναι αυτοφυές και εντοπίζεται  στο πιο κεντρικό τμήμα της Αφρικής. Είναι παρόμοιο με μια μεγάλη βελανιδιά της οποίας τα φρούτα περιέχουν τους σπόρους που αποτελούν τη βάση της παραγωγικής διαδικασίας του διάσημου βουτύρου, που είναι γνωστό στην Αφρική εδώ και αρκετές γενιές. Η παραγωγή του Shea Butter είναι κυρίως βιοτεχνική και συνίσταται στη σύνθλιψη των σπόρων μέχρι να ληφθεί μια πάστα . Στη συνέχεια προστίθεται νερό, τίθεται σε βρασμό και στη συνέχεια φιλτράρεται, για να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες. Στο τέλος της διαδικασίας παρασκευής, λαμβάνεται μια βουτυρώδη κρέμα που στέλνεται ως πρώτη ύλη στα καλλυντικά εργαστήρια, για τη δημιουργία πολλών παρασκευασμάτων.

 

 

Γιατί είναι τόσο αγαπητό;

Επειδή τρέφει, προστατεύει, καταπραΰνει και θεραπεύει.

Το χαρακτηριστικό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε ουσίες που τονώνουν το δέρμα και το κάνουν ελαστικό, προστατεύοντάς το από τις καιρικές συνθήκες χωρίς να φράζει τους πόρους. Η σύνθεση του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις διαφορετικές συνθήκες, όπως ο τύπος του εδάφους στο οποίο καλλιεργείται το φυτό και η μέθοδος εκχύλισης. Αποτελείται κυρίως από ένα μείγμα λιπαρών οξέων , ποσότητα λιποδιαλυτών και βιταμινών με αντιοξειδωτική δράση (βιταμίνη Α και Ε).

Μερικά από τα οξέα:

  • Παλμιτικό οξύ
  • Αραχικό οξύ
  • Άλφα-λινολενικό οξύ
  • Λαυρικό οξύ
  • Ελαϊκό οξύ
  • Στεατικό οξύ
  • Λινελαϊκό οξύ

 

 

Βούτυρο καριτέ και περίγραμμα ματιών

Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν ήδη αναφερθεί, στις οποίες προσθέτουμε τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μια ήπια δράση ηλιακού φίλτρου (ας θυμηθούμε ότι ο ήλιος είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την πρόωρη γήρανση του δέρματος), το βούτυρο καριτέ, βρίσκει εφαρμογή επίσης σε καλλυντικά σκευάσματα που προορίζονται για πολύ ευαίσθητες περιοχές του δέρματος. Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού, είναι το προϊόν Bella Sveglia της NeveCosmetics

( https://bit.ly/2QndtmF ), που προορίζεται για τα μάτια.  Η γήρανση του δέρματος είναι μια διαδικασία που είναι αντικειμενικά αδύνατο να σταματήσει, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιβραδυνθεί εάν χρησιμοποιήσουμε τα σωστά προϊόντα.

 

Βούτυρο καριτέ στα χείλη

Το περίγραμμα των ματιών δεν είναι σίγουρα η μόνη περιοχή του προσώπου που χρειάζεται προσοχή.Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να ξεχνάμε τα χείλη, σημείο που είναι μεταξύ των πιο “εκτεθειμένων” περιοχών.
Οι καιρικές συνθήκες και τα προϊόντα μακιγιάζ, καταπονούν συνεχώς την υγεία του βλεννογόνου. Σε αυτή την περίπτωση, το βούτυρο καριτέ, αποδεικνύεται ότι είναι ένας σύμμαχος, ικανός να κάνει τη διαφορά, είτε όταν χρησιμοποιείται μόνο του είτε από την πρόσμιξη με άλλα θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα έλαια όπως στην περίπτωση των αρωματισμένων  Balms  της NeveCosmetics ( https://bit.ly/2w2J9a4)  για τα χείλη , τα  Lippini.

 

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

NewsLetter

Get updates and learn from the best

Δείτε Ακόμη...

Makeup tips Lookpretty.gr
Magazine

MakeUp Tips για ώριμες επιδερμίδες

Το να κάνετε το δέρμα σας να δείχνει εκπληκτικό σε οποιαδήποτε ηλικία δεν εξαρτάται μόνο από την καθημερινή φροντίδα του, παρόλο που είναι σίγουρα σημαντικό.

Magazine

Πώς να φορέσετε σωστά το κραγιόν σας

Λίγα καλλυντικά προϊόντα κάνουν μια γυναίκα να αισθάνεται όμορφη και γοητευτική, όπως ένα τέλεια εφαρμοσμένο κραγιόν. Ο μεγάλος αριθμός αποχρώσεων που διατίθενται στην αγορά καλύπτει